Tabele kalorii i wartości odżywczych

Chrupki kukurydziane o smaku cebuli

Wartość energetyczna 499 kcal
Wartość energetyczna 2089 kJ
Woda 2.00 g
Białko 7.70 g
Tłuszcze ogółem 22.60 g
Popiół 2.60 g
Węglowodany ogółem 65.10 g
Cukry ogółem 4.83 g
Błonnik pokarmowy 3.90 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 29.00 mg
Żelazo, Fe 3.72 mg
Magnez, Mg 28.00 mg
Fosfor, P 72.00 mg
Potas, K 143.00 mg
Sód, Na 950.00 mg
Cynk, Zn 0.33 mg
Miedź, Cu 0.12 mg
Mangan, Mn 0.20 mg
Selen, Se 10.60 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 1.80 mg
Witamina B6 0.15 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.22 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.31 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 3.18 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.26 mg
Foliany ogółem 110.00 µg
Cholina 21.30 mg
Witamina A 8.00 µg
Retinol 2.00 µg
Beta-karoten 51.00 µg
Alfa-karoten 33.00 µg
Luteina i zeaksantyna 879.00 µg
Witamina E 2.69 mg
WItamina K (phylloquinone) 5.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 4.34 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 13.36 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 3.14 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.06 g
Treonina 0.29 g
Izoleucyna 0.28 g
Leucyna 0.91 g
Lizyna 0.24 g
Metionina 0.15 g
Cystyna 0.13 g
Fenyloalanina 0.38 g
Tyrozyna 0.31 g
Walina 0.39 g
Arginina 0.40 g
Histydyna 0.23 g
Alanina 0.55 g
Kwas asparaginowy 0.57 g
Kwas glutaminowy 1.45 g
Glicyna 0.31 g
Prolina 0.65 g
Seryna 0.37 g
pokaz wszystkie pozycje