Tabele kalorii i wartości odżywczych

Chiński brokuł - gotowany

Wartość energetyczna 22 kcal
Wartość energetyczna 94 kJ
Woda 93.54 g
Białko 1.14 g
Tłuszcze ogółem 0.72 g
Popiół 0.79 g
Węglowodany ogółem 3.81 g
Cukry ogółem 0.84 g
Błonnik pokarmowy 2.50 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 100.00 mg
Żelazo, Fe 0.56 mg
Magnez, Mg 18.00 mg
Fosfor, P 41.00 mg
Potas, K 261.00 mg
Sód, Na 7.00 mg
Cynk, Zn 0.39 mg
Miedź, Cu 0.06 mg
Mangan, Mn 0.26 mg
Selen, Se 1.30 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 28.20 mg
Witamina B6 0.07 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.10 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.15 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.44 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.16 mg
Foliany ogółem 99.00 µg
Cholina 25.30 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 82.00 µg
Beta-karoten 983.00 µg
Luteina i zeaksantyna 912.00 µg
Witamina E 0.48 mg
WItamina K (phylloquinone) 84.80 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.11 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.05 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.33 g
Aminokwasy
pokaz wszystkie pozycje