Tabele kalorii i wartości odżywczych

Cebula gotowana z solą

Wartość energetyczna 42 kcal
Wartość energetyczna 176 kJ
Woda 87.86 g
Białko 1.36 g
Tłuszcze ogółem 0.19 g
Popiół 1.03 g
Węglowodany ogółem 9.56 g
Cukry ogółem 4.73 g
Błonnik pokarmowy 1.40 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 22.00 mg
Żelazo, Fe 0.24 mg
Magnez, Mg 11.00 mg
Fosfor, P 35.00 mg
Potas, K 166.00 mg
Sód, Na 239.00 mg
Cynk, Zn 0.21 mg
Miedź, Cu 0.07 mg
Mangan, Mn 0.15 mg
Selen, Se 0.60 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 5.20 mg
Witamina B6 0.13 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.04 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.02 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.17 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.11 mg
Foliany ogółem 15.00 µg
Cholina 6.80 mg
Beta-karoten 1.00 µg
Luteina i zeaksantyna 4.00 µg
Witamina E 0.02 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.50 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.07 g
Fitosterole 18.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.02 g
Treonina 0.03 g
Izoleucyna 0.05 g
Leucyna 0.05 g
Lizyna 0.07 g
Metionina 0.01 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.04 g
Tyrozyna 0.03 g
Walina 0.03 g
Arginina 0.18 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.04 g
Kwas asparaginowy 0.07 g
Kwas glutaminowy 0.22 g
Glicyna 0.06 g
Prolina 0.04 g
Seryna 0.04 g
pokaz wszystkie pozycje