Tabele kalorii i wartości odżywczych

Burak ćwikłowy

Burak ćwikłowy

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna 43 kcal
Wartość energetyczna 180 kJ
Woda 87.58 g
Białko 1.61 g
Tłuszcze ogółem 0.17 g
Popiół 1.08 g
Węglowodany ogółem 9.56 g
Cukry ogółem 6.76 g
Błonnik pokarmowy 2.80 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 16.00 mg
Żelazo, Fe 0.80 mg
Magnez, Mg 23.00 mg
Fosfor, P 40.00 mg
Potas, K 325.00 mg
Sód, Na 78.00 mg
Cynk, Zn 0.35 mg
Miedź, Cu 0.07 mg
Mangan, Mn 0.33 mg
Selen, Se 0.70 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 4.90 mg
Witamina B6 0.07 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.03 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.04 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.33 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.15 mg
Foliany ogółem 109.00 µg
Cholina 6.00 mg
Betaina 128.70 mg
Witamina A 2.00 µg
Beta-karoten 20.00 µg
Witamina E 0.04 mg
WItamina K (phylloquinone) 0.20 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.03 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.06 g
Fitosterole 25.00 mg
Aminokwasy
Tryptofan 0.02 g
Treonina 0.05 g
Izoleucyna 0.05 g
Leucyna 0.07 g
Lizyna 0.06 g
Metionina 0.02 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.05 g
Tyrozyna 0.04 g
Walina 0.06 g
Arginina 0.04 g
Histydyna 0.02 g
Alanina 0.06 g
Kwas asparaginowy 0.12 g
Kwas glutaminowy 0.43 g
Glicyna 0.03 g
Prolina 0.04 g
Seryna 0.06 g
pokaz wszystkie pozycje