Tabele kalorii i wartości odżywczych

Brokuły mrożone, gotowane z solą

Wartość energetyczna 28 kcal
Wartość energetyczna 117 kJ
Woda 90.72 g
Białko 3.10 g
Tłuszcze ogółem 0.12 g
Popiół 0.71 g
Węglowodany ogółem 5.35 g
Cukry ogółem 1.47 g
Błonnik pokarmowy 3.00 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 33.00 mg
Żelazo, Fe 0.61 mg
Magnez, Mg 13.00 mg
Fosfor, P 49.00 mg
Potas, K 142.00 mg
Sód, Na 260.00 mg
Cynk, Zn 0.28 mg
Miedź, Cu 0.03 mg
Mangan, Mn 0.22 mg
Selen, Se 0.70 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 40.10 mg
Witamina B6 0.13 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.08 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.46 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.27 mg
Foliany ogółem 56.00 µg
Cholina 16.20 mg
Witamina A 51.00 µg
Beta-karoten 597.00 µg
Alfa-karoten 19.00 µg
Beta-kryptoksantyna 1.00 µg
Luteina i zeaksantyna 1095.00 µg
Witamina E 1.32 mg
WItamina K (phylloquinone) 88.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.01 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.06 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.03 g
Treonina 0.10 g
Izoleucyna 0.12 g
Leucyna 0.14 g
Lizyna 0.16 g
Metionina 0.04 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.09 g
Tyrozyna 0.07 g
Walina 0.14 g
Arginina 0.16 g
Histydyna 0.06 g
Alanina 0.13 g
Kwas asparaginowy 0.24 g
Kwas glutaminowy 0.42 g
Glicyna 0.10 g
Prolina 0.13 g
Seryna 0.11 g
pokaz wszystkie pozycje