Tabele kalorii i wartości odżywczych

Brokuły mrożone (bez gotowania)

Wartość energetyczna 26 kcal
Wartość energetyczna 110 kJ
Woda 91.46 g
Białko 2.81 g
Tłuszcze ogółem 0.29 g
Popiół 0.66 g
Węglowodany ogółem 4.78 g
Cukry ogółem 1.35 g
Glukoza 0.75 g
Fruktoza 0.83 g
Błonnik pokarmowy 3.00 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 56.00 mg
Żelazo, Fe 0.81 mg
Magnez, Mg 18.00 mg
Fosfor, P 50.00 mg
Potas, K 212.00 mg
Sód, Na 24.00 mg
Cynk, Zn 0.48 mg
Miedź, Cu 0.04 mg
Mangan, Mn 0.29 mg
Selen, Se 2.80 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 56.40 mg
Witamina B6 0.13 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.05 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.10 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.47 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.28 mg
Foliany ogółem 67.00 µg
Cholina 14.90 mg
Witamina A 52.00 µg
Beta-karoten 610.00 µg
Alfa-karoten 20.00 µg
Beta-kryptoksantyna 1.00 µg
Luteina i zeaksantyna 1120.00 µg
Witamina E 1.22 mg
WItamina K (phylloquinone) 81.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.14 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.03 g
Treonina 0.09 g
Izoleucyna 0.11 g
Leucyna 0.13 g
Lizyna 0.14 g
Metionina 0.03 g
Cystyna 0.02 g
Fenyloalanina 0.09 g
Tyrozyna 0.06 g
Walina 0.13 g
Arginina 0.15 g
Histydyna 0.05 g
Alanina 0.12 g
Kwas asparaginowy 0.21 g
Kwas glutaminowy 0.38 g
Glicyna 0.10 g
Prolina 0.12 g
Seryna 0.10 g
pokaz wszystkie pozycje