Tabele kalorii i wartości odżywczych

Brokuły gotowane z solą

Wartość energetyczna 35 kcal
Wartość energetyczna 146 kJ
Woda 89.25 g
Białko 2.38 g
Tłuszcze ogółem 0.41 g
Popiół 0.77 g
Węglowodany ogółem 7.18 g
Cukry ogółem 1.39 g
Sacharoza 0.08 g
Glukoza 0.49 g
Fruktoza 0.74 g
Błonnik pokarmowy 3.30 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 40.00 mg
Żelazo, Fe 0.67 mg
Magnez, Mg 21.00 mg
Fosfor, P 67.00 mg
Potas, K 293.00 mg
Sód, Na 262.00 mg
Cynk, Zn 0.45 mg
Miedź, Cu 0.06 mg
Mangan, Mn 0.19 mg
Selen, Se 1.60 µg
Fluor, F 4.00 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 64.90 mg
Witamina B6 0.20 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.06 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.12 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 0.55 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.62 mg
Foliany ogółem 108.00 µg
Cholina 40.10 mg
Betaina 0.10 mg
Witamina A 77.00 µg
Beta-karoten 929.00 µg
Luteina i zeaksantyna 1080.00 µg
Witamina E 1.45 mg
WItamina K (phylloquinone) 141.10 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.08 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.04 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.17 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.03 g
Treonina 0.10 g
Izoleucyna 0.09 g
Leucyna 0.15 g
Lizyna 0.15 g
Metionina 0.04 g
Cystyna 0.03 g
Fenyloalanina 0.12 g
Tyrozyna 0.06 g
Walina 0.14 g
Arginina 0.20 g
Histydyna 0.06 g
Alanina 0.11 g
Kwas asparaginowy 0.33 g
Kwas glutaminowy 0.55 g
Glicyna 0.10 g
Prolina 0.11 g
Seryna 0.13 g
pokaz wszystkie pozycje