Tabele kalorii i wartości odżywczych

Bób gotowany z solą

Wartość energetyczna 62 kcal
Wartość energetyczna 259 kJ
Woda 83.70 g
Białko 4.80 g
Tłuszcze ogółem 0.50 g
Popiół 0.90 g
Węglowodany ogółem 10.10 g
Składniki mineralne
Wapń, Ca 18.00 mg
Żelazo, Fe 1.50 mg
Magnez, Mg 31.00 mg
Fosfor, P 73.00 mg
Potas, K 193.00 mg
Sód, Na 277.00 mg
Cynk, Zn 0.47 mg
Miedź, Cu 0.06 mg
Mangan, Mn 0.26 mg
Selen, Se 1.00 µg
Witaminy
Witamina C ogółem 19.80 mg
Witamina B6 0.03 mg
Tiamina (Witamina B1) 0.13 mg
Ryboflawina (Witamina B2) 0.09 mg
Niacyna (Witamina B3, Witamina PP) 1.20 mg
Kwas pantotenowy (składnik witaminy B5) 0.07 mg
Foliany ogółem 58.00 µg
Witamina A 14.00 µg
Kwasy tłuszowe nasycone ogółem 0.14 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem 0.02 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem 0.30 g
Aminokwasy
Tryptofan 0.05 g
Treonina 0.18 g
Izoleucyna 0.21 g
Leucyna 0.37 g
Lizyna 0.31 g
Metionina 0.04 g
Cystyna 0.07 g
Fenyloalanina 0.20 g
Tyrozyna 0.17 g
Walina 0.23 g
Arginina 0.40 g
Histydyna 0.12 g
Alanina 0.20 g
Kwas asparaginowy 0.54 g
Kwas glutaminowy 0.73 g
Glicyna 0.20 g
Prolina 0.22 g
Seryna 0.21 g
pokaz wszystkie pozycje