• John Mariani, Marie Rama

    Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II

    Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II

    Tytuł oryginalny: Grilling for Dummies 2/e

    ISBN: 978-83-246-7670-5

    180x235

    Data wydania: 2013-04-12

    Stron: 328

    27,92 34,90kup teraz!

    Edycje: ebook, drukowana

    Seria:

    • Dla bystrzaków
    Opis:

    Dowiedz się, jak:

    • zainstalować i konserwować grill
    • rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
    • grillować różne rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
    • przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania

    Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.

    Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże "G", ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.

    • Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
    • Żyj ze smakiem - zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
    • Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
    • Rozwiń swoje umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców.

    Z grillem na działce:

    • różnice między zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
    • kolorowe zdjęcia potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki;
    • sprzęt i akcesoria do grillowania;
    • instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
    • szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania;
    • wskazówki ułatwiające panowanie nad ogniem i żarem;
    • używanie rożna i wędzarni.

    Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku...
    Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.

    Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.